Nieuws van de Eenheid

De Wilde Eend en Het Laatste Nieuws

De krant 'Het Laatste Nieuws' is een actie gestart die zowel voor jou als voor zeescouts De Wilde Eend zeer interessant is! Het aanbod is volledig gratis en er is ook géén risico op verborgen kosten achteraf. 

Het voordeel voor jou: een maand lang gratis HLN plus artikels.
Het voordeel voor ons: Per persoon die intekent op de actie ontvangt de scouts 3,94 euro, gestort op de rekening van de scoutsgroep.

Dus zelfs mocht je niet geïnteresseerd zijn in een HLN proefperiode, willen we vragen om toch de korte procedure (zie onder) te doorlopen.

VIER EENVOUDIGE STAPPEN (kan ook op je GSM gedaan worden tussendoor):

  1. Klik op deze link: www.trooper.be/hln
  2. Klik op de afbeelding en typ vervolgens 'zeescouts de wilde eend' als vereniging die je wil steunen. (Je mag je eigen contactgegevens invullen maar dit hoeft niet)
  3. Typ de kortingscode 'TROOPER735' wanneer dit gevraagd wordt.
  4. Werk je bestelling af en bevestig (dit is allemaal gratis, als je geen papieren krant bijbestelt)

Je hebt nu een maand lang gratis online plusartikels van 'Het Laatste Nieuws' EN je hebt De Wilde Eend gesteund!

DOE DIT MASSAAL! Samen kunnen we een substantieel bedrag bijeen brengen. We hopen van harte dat al onze leden deze kleine moeite willen doen voor hun scoutsgroep.
Stuur dit bericht ook door naar familie/vrienden; tenslotte geef je hen op die manier ook simpelweg een maand HLN cadeau.

Alvast bedankt namens onze hele eenheid!
Zeescouts De Wilde Eend

Wilde Eendje

Het meest recente Wilde Eendje is online beschikbaar. Klik hier om het programmaboekje te bekijken.
Je kan de activiteiten-programma's per tak ook terugvinden in het menu links, onder de naam van de tak en vervolgens 'programma'.

Kookploegen voor de kerstkampen - aanmelden mogelijk tot 14/10

Wil je graag eens mee als lid van de kookploeg op een scoutskamp? Zo zie je wat er allemaal gebeurt op zo'n kamp, en kan je tegelijkertijd je steentje bijdragen aan het welslagen. Want een goede kookploeg is essentieel!

Kookploegen worden enkele maanden voor het kamp samengesteld ahv een lijst met kandidaten die zich hebben gemeld via een online formulier. Iedereen die graag mee zou gaan, wordt uitgenodigd om dit formulier in te vullen. Het duurt niet lang!

Het formulier invullen is voor geen enkele partij bindend. Het geeft de eenheid een overzichtelijke lijst van vrijwilligers die aanspreekbaar zijn om als kookploeg te fungeren.

Klik hier om het formulier in te vullen (ook terug te vinden onder het menu 'administratie > aanmelden als kook- of fouragemedewerker')

Attest tussenkomst ziekenfonds

Laat de site voor u een attest aanmaken waarmee u een deel van de kosten van het kamp kan terugkrijgen van uw ziekenfonds. Het attest dat u van de site ontvangt is reeds afgetekend en kan u dus gewoon bij uw officieel formulier van uw mutualiteit voegen. 

Vraag een attest aan

(ook via 'Administratie > Attesten voor terugbetalingen > Attest opvragen voor ziekenfonds')

De meeste ziekenfondsen betalen een deel van de kostprijs van jeugdkampen terug. Daarvoor moet u een specifiek formulier indienen bij uw mutualiteit, dat u op de site van uw mutualiteit terugvindt. Een deel van dit formulier vult u zelf in, een ander deel moet ingevuld worden door de jeugdbeweging. Het deel van de jeugdbeweging kan u hier aanvragen en is reeds afgetekend.
 

Veel gestelde vragen

Mijn mutualiteit voorziet een specifiek vak op het document waar de jeugdbeweging gegevens moet ingeven?

Bijna alle ziekenfonsen aanvaarden dat u een standaardattest bijvoegt ipv het vak op het document dat zij zelf voorzien. Indien uw ziekenfonds hier toch een probleem van maakt, contacteer dan ons secretariaat. Zij zullen uw mutualiteit aanspreken. 


Mijn mutualiteit voorziet een tegemoetkoming voor lidmaatschap van een jeudbeweging. kan ik hiervoor ook een attest krijgen via de site?

Ja, ook dit kan je anvragen via hetzelfde formulier.

 

Ook met andere vragen kan u steeds ons secretariaat contacteren.

Fiscaal attest kampen 2018

Laat de site voor u een fiscaal attest aanmaken waarmee u een deel van de kosten van de scoutskampen in 2018 kan terugkrijgen via de belastingen. Dit op voorwaarde dat uw kind jonger was dan 12 tijdens het kamp. Het attest dat u van de site ontvangt is reeds afgetekend en kan u dus gewoon bij uw aangifte voegen. 

Vraag een attest aan

(ook via 'Administratie > Attesten voor terugbetalingen > Fiscaal attest opvragen')

Na het verzenden van uw aanvraag ontvangt u een ingevuld attest via mail. In de mail staat beschreven hoe u met dit attest een correcte aangifte doet. Als uw kind mee was op beide kampen kan u zo tot wel 60 euro terugkrijgen. Met al uw vragen kan u steeds ons secretariaat contacteren.

Uniformkajuit: openingsuren

In de uniformkajuit kan je alle materiaal/kleding kopen die je nodig hebt op de scouts. Vanaf november zal de uniformkajuit enkel geopend zijn de eerste zaterdag van elke maand waarop een scoutsactiviteit gepland staat. Alle info onder het menu uniformkajuit.

Sponsors bij de nieuwbouw

  •   VVW gent