Nieuws van de Eenheid

Wilde Eendje

Het meest recente Wilde Eendje is online beschikbaar. Klik hier om het programmaboekje te bekijken.
Je kan de activiteiten-programma's per tak ook terugvinden in het menu links, onder de naam van de tak en vervolgens 'programma'.

Informatie Blauwe Wimpel

Hieronder een beknopte samenvatting van de organisatie van Blauwe Wimpel:

Waar :

11de-22ste FOS De Boekaniers
Lodewijk Coiseaukaai 11d
8000 Brugge.

Wanneer:

van vrijdag 3 mei ('s avonds) tem zondagavond 5 mei 2019.

Prijs:

40 € per deelnemer/leiding. Inschrijven voor 30 maart via de site en betalen op rekening van De Wilde Eend
(betaalgegevens in de bevestigingsmail na inschrijving)

Ga naar het inschrijvingsformulier

Transport:

We gaan met de trein naar Brugge. 
Heen: 18h45 aan het station Gent Sint-Pieters (lunchpakket mee voor vrijdagavond of reeds gegeten!)
Terug: 18h00 aan het station Gent Sint-Pieters

Slaapplaats: 

Aspiranten en Jong-Juniors slapen in tenten van onze eigen scoutsgroep. Juniors en seniors nemen zelf een iglo-tentje mee per 3/4 personen

Maaltijden:

Op zaterdag is er ontbijt, lunch en avondmaal voorzien. Op zondag is er ontbijt en lunch.

Meebrengen:

Warme slaapzak en matje, gamel, bestek, beker, drinkfles, brooddoos, zonnecrème, slaapgerief, reservekledij, kleefbriefje ziekenfonds, beetje zakgeld, ...
Perfect uniform aan bij vertrek!
Buzzy pazz meenemen als je dit hebt!

 

Opening Vaarseizoen 2019

Op zaterdag 27 april vieren we Opening Vaarseizoen.

Het programma start om 14h met een activiteit, gevolgd door een heuse show van alle leeftijdsgroepen. Heel de middag kan je genieten van een dessertenbuffet.
Vanaf 18h kan ja aanschuiven voor de barbecue.

Inschrijven voor 24 april! Dit kan via deze link.


Leden, oud-leden, ouders, sympathisanten, vrienden, kennissen, familie, ... Iedereen is welkom.

 
 
 
 

Fiscaal attest kampen 2018

Laat de site voor u een fiscaal attest aanmaken waarmee u een deel van de kosten van de scoutskampen in 2018 kan terugkrijgen via de belastingen. Dit op voorwaarde dat uw kind jonger was dan 12 tijdens het kamp. Het attest dat u van de site ontvangt is reeds afgetekend en kan u dus gewoon bij uw aangifte voegen. 

Vraag een attest aan

(ook via 'Administratie > Attesten voor terugbetalingen > Fiscaal attest opvragen')

Na het verzenden van uw aanvraag ontvangt u een ingevuld attest via mail. In de mail staat beschreven hoe u met dit attest een correcte aangifte doet. Als uw kind mee was op beide kampen kan u zo tot wel 60 euro terugkrijgen. Met al uw vragen kan u steeds ons secretariaat contacteren.

Kookploegen voor de kampen - aanmelden mogelijk tot 31/3

Wil je graag eens mee als lid van de kookploeg op een scoutskamp? Zo zie je wat er allemaal gebeurt op zo'n kamp, en kan je tegelijkertijd je steentje bijdragen aan het welslagen. Want een goede kookploeg is essentieel!

Kookploegen worden enkele maanden voor het kamp samengesteld ahv een lijst met kandidaten die zich hebben gemeld via een online formulier. Iedereen die graag mee zou gaan, wordt uitgenodigd om dit formulier in te vullen. Het duurt niet lang!

Het formulier invullen is voor geen enkele partij bindend. Het geeft de eenheid een overzichtelijke lijst van vrijwilligers die aanspreekbaar zijn om als kookploeg te fungeren.

Klik hier om het formulier in te vullen (ook terug te vinden onder het menu 'administratie > aanmelden als kook- of fouragemedewerker')

Attest tussenkomst ziekenfonds

Laat de site voor u een attest aanmaken waarmee u een deel van de kosten van het kamp kan terugkrijgen van uw ziekenfonds. Het attest dat u van de site ontvangt is reeds afgetekend en kan u dus gewoon bij uw officieel formulier van uw mutualiteit voegen. 

Vraag een attest aan

(ook via 'Administratie > Attesten voor terugbetalingen > Attest opvragen voor ziekenfonds')

De meeste ziekenfondsen betalen een deel van de kostprijs van jeugdkampen terug. Daarvoor moet u een specifiek formulier indienen bij uw mutualiteit, dat u op de site van uw mutualiteit terugvindt. Een deel van dit formulier vult u zelf in, een ander deel moet ingevuld worden door de jeugdbeweging. Het deel van de jeugdbeweging kan u hier aanvragen en is reeds afgetekend.
 

Veel gestelde vragen

Mijn mutualiteit voorziet een specifiek vak op het document waar de jeugdbeweging gegevens moet ingeven?

Bijna alle ziekenfonsen aanvaarden dat u een standaardattest bijvoegt ipv het vak op het document dat zij zelf voorzien. Indien uw ziekenfonds hier toch een probleem van maakt, contacteer dan ons secretariaat. Zij zullen uw mutualiteit aanspreken. 


Mijn mutualiteit voorziet een tegemoetkoming voor lidmaatschap van een jeudbeweging. kan ik hiervoor ook een attest krijgen via de site?

Ja, ook dit kan je anvragen via hetzelfde formulier.

 

Ook met andere vragen kan u steeds ons secretariaat contacteren.

Sponsors bij de nieuwbouw

  •   VVW gent