Nieuws van de Eenheid

Kookploegen voor de kampen - aanmelden mogelijk tot 31/3

Wil je graag eens mee als lid van de kookploeg op een scoutskamp? Zo zie je wat er allemaal gebeurt op zo'n kamp, en kan je tegelijkertijd je steentje bijdragen aan het welslagen. Want een goede kookploeg is essentieel!

Kookploegen worden enkele maanden voor het kamp samengesteld ahv een lijst met kandidaten die zich hebben gemeld via een online formulier. Iedereen die graag mee zou gaan, wordt uitgenodigd om dit formulier in te vullen. Het duurt niet lang!

Het formulier invullen is voor geen enkele partij bindend. Het geeft de eenheid een overzichtelijke lijst van vrijwilligers die aanspreekbaar zijn om als kookploeg te fungeren.

Klik hier om het formulier in te vullen (ook terug te vinden onder het menu 'administratie > aanmelden als kook- of fouragemedewerker')

Attest tussenkomst ziekenfonds

Laat de site voor u een attest aanmaken waarmee u een deel van de kosten van het kamp kan terugkrijgen van uw ziekenfonds. Het attest dat u van de site ontvangt is reeds afgetekend en kan u dus gewoon bij uw officieel formulier van uw mutualiteit voegen. 

Vraag een attest aan

(ook via 'Administratie > Attesten voor terugbetalingen > Attest opvragen voor ziekenfonds')

De meeste ziekenfondsen betalen een deel van de kostprijs van jeugdkampen terug. Daarvoor moet u een specifiek formulier indienen bij uw mutualiteit, dat u op de site van uw mutualiteit terugvindt. Een deel van dit formulier vult u zelf in, een ander deel moet ingevuld worden door de jeugdbeweging. Het deel van de jeugdbeweging kan u hier aanvragen en is reeds afgetekend.
 

Veel gestelde vragen

Mijn mutualiteit voorziet een specifiek vak op het document waar de jeugdbeweging gegevens moet ingeven?

Bijna alle ziekenfonsen aanvaarden dat u een standaardattest bijvoegt ipv het vak op het document dat zij zelf voorzien. Indien uw ziekenfonds hier toch een probleem van maakt, contacteer dan ons secretariaat. Zij zullen uw mutualiteit aanspreken. 


Mijn mutualiteit voorziet een tegemoetkoming voor lidmaatschap van een jeudbeweging. kan ik hiervoor ook een attest krijgen via de site?

Ja, ook dit kan je anvragen via hetzelfde formulier.

 

Ook met andere vragen kan u steeds ons secretariaat contacteren.

Wilde Eendje

Het meest recente Wilde Eendje is online beschikbaar. Klik hier om het programmaboekje te bekijken.
Je kan de activiteiten-programma's per tak ook terugvinden in het menu links, onder de naam van de tak en vervolgens 'programma'.

Uniformkajuit: openingsuren

In de uniformkajuit kan je alle materiaal/kleding kopen die je nodig hebt op de scouts. Vanaf november zal de uniformkajuit enkel geopend zijn de eerste zaterdag van elke maand waarop een scoutsactiviteit gepland staat. Alle info onder het menu uniformkajuit.

Zeeskous


Elke zaterdag kan je in de uniformkajuit zeeskousen aanschaffen!
De uniformkajuit verhuist mee naar de VVW, de tijdelijke locatie voor welpen en aspiranten.

1 paar kousen -> 6 euro
4 paar kousen -> 20 euro

Contacteer elkaar via de site

Je kan via de website andere leden contacteren! Het formulier kan je terugvinden onder 'Administratie > Contactgegevens leden > Een ander lid contacteren'.

Met het nieuwe contactformulier kan je op een veilige manier andere leden een bericht sturen. Onderstaande FAQ geeft een antwoord op al je vragen hierover. 

 

Welke contactgegevens worden gebruikt in het formulier?

  • Iedereen heeft bij het inschrijven van zijn/haar kind alle contactgegevens opgegeven. Deze zitten in een database opgeslagen.

Hoe zijn mijn contactgegevens beveiligd tegen onbekenden?

  1. Pas nadat je bewijst wie je bent (dmv controle geboortedatum en tak) krijg je toegang tot het contactformulier.
  2. Je kan enkel namen zien van leden die in dezelfde tak zitten als jijzelf.
  3. Je ziet alleen de namen van de personen die je kan contacteren en geen andere gegevens. Zelfs het mailadres blijft verborgen; het formulier stuurt de email zonder dat jij het adres ziet.
  4. Na het typen van je bericht kan je aangeven welke van JOUW contactgegevens je wil meesturen in de email. Je emailadres wordt wel automatisch meegestuurd, zodat de persoon die je een bericht hebt gestuurd de mogelijkheid heeft om te antwoorden.

 

Zijn de berichten die ik stuur privé?

  • Ja, je stuurt een email naar de persoon die je selecteert en naar niemand anders. De site slaat de berichten NIET op in een database.

OPGELET: Dit systeem werkt alleen als de contactgegevens van onze leden up-to-date zijn. Ben je verhuisd, heb je een nieuwe GSM of een nieuw emailadres? Laat ons dan je nieuwe contactgegevens weten door het formulier in te vullen dat je terugvindt onder 'Administratie > Contactgegevens leden > Uw contactgegevens updaten'.

Sponsors bij de nieuwbouw

  •   VVW gent