Uniformkajuit

Bestel online je scouts-spullen

Online bestellingen die uiterlijk op dinsdagvoormiddag voorafgaand aan een openingsdag geplaatst zijn, worden nog verwerkt. Latere bestellingen zullen pas ten vroegste klaar liggen op het daaropvolgende ophaalmoment.

Spullen ter plaatse kopen is niet mogelijk, alleen afhalen!

Openingsdagen Uniformkajuit

Even voorstellen

Je kan in de uniformkajuit terecht voor het bestellen en ophalen van al je aankopen. Wij bieden een ruim assortiment van spullen uit de FOS-shop en andere handelaars, gecombineerd met onze eigen spullen. Alles wat je als scouts of gids nodig hebt op één plaats, en dat aan dezelfde prijs als bij FOS-shop! En de winst op de verkoop gaat bij de uniformkajuit rechtstreeks naar de scoutsgroep!

Lees meer...

Hoe bestellen

Je moet online bestellen. De uniformkajuit verwerkt je bestelling en betaling. Je kan aan de online bestelstatus zien wanneer de spullen klaar liggen om af te halen. De uniformkajuit aanvaardt geen cash en geen bestellingen ter plaatse!

Waar vind je ons

Wij hebben een vaste plaats in de scoutsbasis Frans Snacken in Drongen, naast de bar. De uniformkajuit is open op bepaalde zaterdagen, vanaf 17u. De precieze openingsdagen variëren en hangen af van de scoutsactiviteiten.

Ons team versterken

Wil je je graag aansluiten bij het uniformkajuit-team, aarzel dan niet op contact met ons op te nemen via uniformkajuit@dewildeeend.be.

Wist-je-datjes

 • We helpen je graag met het kiezen van de juiste maat voor je hemd of broek, en met het aanbrengen van je insignes. Je vind hieronder ook een afbeelding welk insigne waar thuishoort op je hemd.

 • De badges die je behaalde kan je bij ons afhalen; je hoeft daar niet voor te betalen. Kreeg je een kaartje van de leiding? Breng dat dan mee. Wil je je badges vernieuwen of ben je ze verloren, dan betaal je € 1,25. Je bestelt ze ook online.

 • Heb je (zo goed als) nieuwe spullen die je niet meer kan gebruiken? Schenk ze aan de uniformkajuit: wie weet is er iemand anders in geïnteresseerd en zo verdient de scouts er ook nog wat geld mee.

 • Vanzelfsprekend gaat alle winst naar de werking van onze eenheid. Door je aankopen te doen in de kajuit draag je dus je steentje bij aan de werking van De Wilde Eend!

Maattabellen

Ben je niet zeker welke maat je moet bestellen? Bekijk onze maattabellen voor een goede indicatie. Als een besteld item dan toch niet past, mag je het nog inruilen.

Maattabellen - gepubliceerd op site.pdf

Het perfect uniform

Hoe ziet het scoutshemd eruit met al die badges en insignes? Hier vind je alle informatie terug!

Insignes van het uniformhemd

 1. Het FOS Openscouting kenteken, gedragen op de linkermouw van het hemd, met onderaan het beloftekenteken (5) aan bevestigd. (= de 2 handjes die onderaan op het FOS Openscouting kenteken staan: enkel zichtbaar te dragen als belofte is afgelegd, vanaf de aspirantentak.)

 2. a: Het provinciebandje Oost-Vlaanderen (bovenaan)
  b: 3e & 4e FOS Gent (onder 2a)

 3. Het eenheidskenteken (het eendje)

 4. De FOS-button (de zeilboot). Vroeger werd hier het jaarkenteken gedragen, maar onze eenheid koos voor de FOS-button met de afbeelding van een zeilboot.

 5. Het belofteteken, zie 1. Enkel zichtbaar te dragen als belofte is afgelegd, vanaf de aspirantentak. Tot dan wordt het FOS-openscoutsteken gedragen met de onderkant ingeplooid.

 6. De badges van eenheidskampen en blauwe/gele wimpels (enkel te dragen indien deelgenomen).

 7. Voor de welpjes : het wolfje in de kleur van hun nest Vanaf de aspiranten : het kenteken Wereldbureau (WOSM voor de jongens en WAGGGS voor de meisjes), gedragen op de linkerborstzak.

 8. Het kenteken België, juist boven de naad van de linkerborstzak.

 9. De vaardigheidsinsignes (behaalde badges). De badges behaald als welp mogen vanaf aspirant niet meer gedragen worden.

 10. De patrouillelinten.

 11. De insignes van de behaalde roei- en zeilbrevetten.

 12. Het Seascouts-teken.

Voorbeeld van een Welpen- en Aspirantenhemd