Locaties

Onze scouts heeft 3 vaste locaties gedurende het jaar. De jongsten (Welpen - Aspiranten - Jong-Juniors) blijven meestal op onze scoutsbasis Frans Snacken in Drongen. De Juniors en Seniors vinden we terug aan ons binnenschip Potvis in de Gentse voorhaven. In de zomermaanden zeilen de Seniors op de Westerschelde met als uitvalsbasis de jachthaven van Terneuzen.

Basis Frans Snacken

Veerstraat 82, 9031 Drongen (route)

Op Basis Frans Snacken (genoemd naar de oprichter van de eenheid) spelen de jongste groepen (Welpen tot en met Jong-juniors). Hier gaan ook de meeste andere evenementen van de eenheid door, zoals het eenheidsfeest, opening en sluiting vaarseizoen en de pionierscursus.

Potvis

Voorhavenlaan, 9000 Gent (route)
(ter hoogte van Kopenhagenstraat)

Ons binnenschip heeft vele functies:

  • In de winter is het een lokaal voor de Juniors en de Seniors.

  • In de lente gaat de Potvis op verplaatsing om te dienen als thuisbasis voor de zeilcursus getijdenwater.

  • In de zomer wordt het schip geladen met alle boten van de Jong-Juniors en Juniors en het kampmateriaal. De Potvis vaart dan naar het kampterrein, waar ze standby blijft tot het einde van het kamp.

We hebben nabij de Potvis ook opslagplaats op de wal, voor onze boten tijdens het winterseizoen.

Jachthaven Terneuzen

Scheldeboulevard 1, 4531 EJ Terneuzen (route)

Tijdens het vaarseizoen liggen de boten van de Seniors in de Oude Veerhaven van Terneuzen. Van daaruit vertrekken de Seniors voor hun dagtochten, weekenden, cursussen en het zomerkamp